Zeevracht

Alles wat je moet weten over onze zeevracht services

Zeevracht

  • Geschikt voor een aantal pakketten of een kleine verhuizing
  • Minimum 1 M3 tot ca. 6 M3, op pallets met plastic omwikkeld, per container – 1 M3 is ongeveer 170 kilo
  • Tot aankomst in de haven of terminal van bestemming.
  • Contact gegevens op bestemming kunnen worden gebruikt voor assistentie bij de inklaring en indien gewenst thuis aflevering

U kunt de goederen afleveren op Schiphol of bij ons op kantoor, vooraf boeken is niet nodig, maar wel wenselijk gezien het u en WBS waardevolle tijd bespaard.
Voor een afhaalopdracht vul je het boekingsformulier in. De afhaalkosten kun je berekenen door bij de calculatie je postcode in te voeren.
Zie de zeevracht uitleg voor alles wat je moet weten.

Zeevracht, alles wat je moet weten

  1. Wat is zeevracht?
    Zeevracht is het vervoer van goederen gegroepeerd in containers via Rotterdam naar andere havens. Veelal is door transport naar een binnenlandse terminal mogelijk. Voor het vervoer wordt een zogenaamde Express Bill of Lading met een uniek nummer opgemaakt. Deze Bill of Lading sturen wij u per e-mail toe, ongeveer 4 dagen na de datum van afvaart. Hierop staat ook vermeld het contactadres op bestemming; behoudens uitzonderingen, is het origineel niet nodig.
  2. Tarieven
    De prijs wordt berekend per kubieke meter of deel daarvan; voor bijna alle bestemmingen is per boeking een minimum van 1 kubieke meter van toepassing.
    In de tarieven op onze website zijn alle ons bekende toeslagen opgenomen.
    Het tarief is tot aan aankomst in de haven van bestemming. Er worden op bestemming lokale terminalkosten in rekening gebracht! Zie punt 7 hieronder.
  3. WBS heeft nodig: 
    1. Naam, adres of contactgegevens zowel in Nederland als op bestemming. Zo mogelijk fysieke adressen, een postbusadres wordt soms niet geaccepteerd. Deze gegevens vul je in op ons boekingsformulier.
    2. Een inhouds- of paklijst.
    3. Kopie ID of paspoort. Indien je zelf naar onze loods komt, maakt WBS een kopie.
  4. Brengen naar onze loods
    U kunt uw goederen naar onze loods Vrachtcentrum Particulieren brengen.
    Let op de openingstijden!
    Je vult een boekingsformulier in. WBS weegt en meet de goederen, de zending wordt op een gewenste afvaart geboekt en de factuur wordt opgemaakt. De afhandeling neemt ca 30 minuten in beslag.
  5. Afhalen: vul het boekingsformulier in
    WBS kan ook thuis afhalen. De afhaalkosten kunt u berekenen door bij de tarieven uw postcode in te voeren. Vul het boekingsformulier op de homepage in en geef een gewenste afhaal- en aankomstdatum op. Graag hebben wij voor een goede planning ook een indicatie van het totale gewicht.

    • Minstens 2 werkdagen van tevoren opgeven, liefst eerder!
    • De boeking wordt bevestigd binnen 1 werkdag.
    • Afhalen kan uitsluitend op weekdagen, zorg er voor dat iemand de gehele dag beschikbaar is.
    • De chauffeur belt zodra hij in de buurt is.
    • De goederen dienen voor direct laden klaar te staan; de chauffeur verwacht hulp bij het laden.
    • Binnen 1 werkdag ontvang je per e-mail de boekingsgegevens, de factuur en betalingsinstructies.
  6.  Betaling
    Alvorens WBS de goederen bij de vervoerder aanlevert, dient betaling te zijn zeker gesteld. WBS vermeldt bij de betalingsinstructies de uiterste betaaltermijn. Internet bankieren is de snelste methode. Via een beveiligde verbinding is betaling met creditcard via onze website ook mogelijk. In onze kantoren kun je contant betalen, met pin en met creditcard. In verband met de administratieve lasten, accepteert WBS creditcard betalingen tot € 2000,00.
  7. Op bestemming
    1. Rond de aankomstdatum neem je contact op met de agent van de rederij voor aankomstgegevens en verdere instructies. Contactgegevens vind je op de Bill of lading.
    2. Op bestemming zijn lokale terminalkosten (een soort havenbelasting) betaalbaar aan de rederijagent. Dit is voor het lossen, uitladen van de container en klaarzetten in de douaneloods. In havens is men gewend aan grote volumes, de kosten voor deelzendingen liggen relatief hoog.
      Ter vergelijking de soortgelijke kosten in Rotterdam samengevat:
      – kosten voor documentatie, etc. 80,00 tot 125,00 euro.
      – per m3, tevens minimum euro 80.00
      – na enkele dagen of weken, worden ook opslagkosten in rekening gebracht.
      Op sommige bestemmingen kunnen de kosten door veiligheidsmaatregelen, hetzij lokale regelgeving hoger liggen.
    3. Op niet EU bestemmingen dient door belanghebbende bij de douane een aangifte ten invoer te worden gedaan.
      Over het algemeen zijn normale gebruikte persoonlijke goederen vrij van rechten.
      Let op, de rederij, noch WBS hebben invloed op douaneregelgeving in welk land dan ook!
      De inklaringsprocedure kan door geadresseerde het beste worden uitbesteed aan de rederijagent, maar je bent hier vrij in. Rond elke internationale haven zijn er talloze agenten die dit graag doen.
      Hou rekening met ca euro 75,00 – 100,00 bemiddelingskosten.
      In geval van onvoorziene extra’s, bijvoorbeeld douane inspecties, komen er kosten bij.
      U kunt de agent ook vragen de goederen thuis af te leveren.

    Belangrijk: voordat u voor ontvangst tekent, controleer je of de goederen intact zijn! Ingeval van schade dient voordat voor ontvangst wordt getekend, een schriftelijke melding te worden gemaakt. Er kan achteraf geen klacht of claim worden ingediend indien zonder schriftelijke opmerkingen de goederen in ontvangst werden genomen.

  8. Verpakking
    U bent zelf verantwoordelijk voor een goede verpakking! Een goede verpakking garandeert een veilige aankomst! Lees de
     verpakkingseisen. WBS zal dozen en koffers zonder extra kosten met plastic folie insealen op een pallet. Het insealen op een pallet resulteert in een toename van het volume! Dit is mede afhankelijk of op het pallet goed gestapeld kan worden.
    Let op: WBS kan uitsluitend goed verpakte items accepteren die op een pallet passen! Voor grotere items levert WBS uit voorraad een pallet-box en een 3-tal standaard kisten.
  9. ISPM Houtverpakkingseisen
    Indien u van plan bent zelf een kist of krat te maken: voor de meeste bestemmingen gelden inmiddels de internationale ISPM-15 eisen voor verpakkingshout (ISPM International Standards for Phytosanitary Measures).
  10. Aansprakelijkheid – Verzekering
    Een zending is niet automatisch verzekerd. Wel zijn de vervoersvoorwaarden van toepassing, de aansprakelijkheid van de rederij (NVOCC) is maximaal € 5,00 per kilo. Lees verder of een verzekering gewenst is. Ingeval van een verzekering is een goede paklijst noodzakelijk.
    Ter afdekking van de Averij Grosse clausule in de vervoersvoorwaarden (Hague Visby Rules), is het aan te raden een minimale transportverzekering af te sluiten.
  11. Verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid van WBS
    WBS handelt slechts als tussenpersoon tussen de opdrachtgever en de feitelijke vervoerder. Op het moment dat de goederen in goede orde door WBS aan de vervoerder worden overhandigd, is de vervoerder verder aansprakelijk. Ingeval van een klacht, zal WBS uiteraard bemiddelen. Lees verder.

 

Op alle werkzaamheden uitgevoerd door WBS, zijn van toepassing de Nederlandse Expeditievoorwaarden, laatste versie.

Zeevracht » Tarieven

Bereken de zeevracht tarieven.

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!