Het Coronavirus en uw verzending

15-03-2020

Het Coronavirus leidt tot veel vragen. Allerlei instellingen werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken.

Zoals onlangs door de overheid is aangekondigd, zijn de regels rond het Coronavirus nog strenger geworden. Nederland zit nu tijdelijk in een mitigatiefase. Dit betekent dat in meerdere gebieden in Nederland het indammen van de uitbraak niet meer mogelijk is en dat in sommige delen van Nederland waar onderdrukking mogelijk is, dit wordt nagestreefd. Alle inwoners worden geadviseerd om bij klachten zoals keelpijn, hoesten en neusverkoudheid nieuwe sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dit in verband met de nieuw ontstane epidemiologische situatie, de hoge werkdruk en dreigende volksgezondheid.

Daarnaast is er het dringende advies om bezoek aan mensen te beperken.

Gevolgen voor bezoekers in ons vrachtcentrum?

Het huidige overheidsbeleid is dwingend gericht op het beschermen van de volksgezondheid en het voorkomen van (een snelle) verspreiding van het Coronavirus. Daardoor is besloten dat wij tot nader order geen particulieren te ontvangen in ons vrachtcentrum.

Is het mogelijk om mijn bagage of pakket aan te leveren bij het vrachtcentrum?

Nee, momenteel is er door de directie besloten, dat in belang van de volksgezondheid, tot nader order geen particulieren hun bezittingen kunnen aanleveren bij ons vrachtcentrum. Wij staan voor een goede en flexibele service, maar ook de volksgezondheid, en dus ook de klanten en medewerkers van ons bedrijf, weegt heel zwaar.

Kan mijn pakket of bagage als particulier nog wel opgehaald en verstuurd worden?

Ja, het is nog steeds mogelijk om uw bagage en pakketten via onze afhaalservice te organiseren en te versturen. Wel zal er een mogelijkheid kunnen ontstaan dat de gewenste levertijden niet gehaald zal worden wegens drukte en beperkte capaciteit bij de luchtvaartmaatschappijen en rederijen.

Wat moet ik doen als de chauffeur mijn pakket of bagage komt ophalen en welke voorzorgsmaatregelen moet ik dan nemen?

Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond 9 maart 2020 opgeroepen om extra aandacht te geven aan uw persoonlijke hygiëne. Daar willen wij ons en onze partners uiteraard aan houden.

De volgende maatregelen dient u te treffen alvorens de chauffeur bij aankomst te benaderen.

  • Alvorens open te doen was je handen met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Geen handen schudden

Kun je besmet raken met het coronavirus via producten of het aanraken van oppervlakten? (Bijvoorbeeld deurklink, pinautomaat, leuning, geld, etc.)

Het coronavirus verspreidt zich via mensen en dieren. Buiten het lichaam kan het virus niet goed overleven. De kans dat je besmet raakt via het aanraken van producten of oppervlakten is erg klein. Neem de maatregelen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en was regelmatig je handen.

Zijn er bepaalde voorwaarden voor het laten afhalen van de bagage en pakketten?

Bij verkoudheidsklachten, licht gaat hoesten of verhoging tot 38,0 graden Celsius verzoeken wij onze klanten nogmaals te overwegen of het te versturen pakket of bagage niet uitgesteld kan worden, om het risico tot besmetting van onze medewerkers en partners zoveel mogelijk te beperken.

Terug naar overzicht