Fiets versturen

Fiets versturen naar het buitenland

Wilt u veilig en vertrouwd uw fiets versturen naar het buitenland, bijvoorbeeld voor een geweldige fietsvakantie in de USA die op de planning staat? Dan helpen wij u deze als pakket te versturen, zodat uw fiets op de plaats van bestemming voor de deur wordt afgeleverd! Ook bij een verhuizing naar het buitenland verzorgen wij het transport om uw fiets efficiënt internationaal te verzenden. Het is dus niet nodig om uw fietsen zelf te vervoeren of de formaliteiten zelf uit te zoeken, via WBS wordt het voor u geregeld. Wij opereren wereldwijd.

 

 

Overzicht zending

Pakketgegevens
Aantal
Lengte, breedte, hoogte
Gewicht (Kg)

*Formaat en gewicht per pakket invoeren aub.

Voeg pakket toe
Zending gegevens
Bestemming
Geschatte waarden
Luchthaven
Haven
Afstand tot luchthaven
Afstand tot haven
Bezorg gebied
Verzekering
Pakket ophalen
Verzekerings kosten:
Ophaal kosten:
Afhandelingskosten WBS:
Luchtvrachtkosten
Zeevrachtkosten
Koerierkosten
Wegtransportkosten
Volume:
BTW:€0,-
Totaal:
Korting! normaal
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten wegens het hoge volume. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.

Niet uw gewenste verzendmethode of bestemming?
Neem contact op +31 (0)20-4466233

Uw gegevens

Ga naar stap 2
Veelgestelde vragen?

Gegevens ontvanger

Ga naar stap 3
Veelgestelde vragen?

Data & pakket inhoud

Gewenste datum aflever/afhalen
Gewenste datum aankomst
Pakket inhoud en/of opmerking
Veelgestelde vragen?
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Stap 3
 title= title= title= title= title= title= title= title=

Verblijf in het buitenland? Neem uw fiets mee!

Waagt u de sprong om te gaan verhuizen naar Amerika of Engeland? Of gaat u eindelijk die stoere rondreis per fiets maken door Duitsland of België? Dan moet uw tweewieler natuurlijk mee, wij weten alles van een fiets verzenden naar het buitenland, zoals Engeland, Duitsland, België of Amerika. Bij een fiets versturen heeft u goede verpakkingsmaterialen nodig. Denk hierbij aan stevige plastic zakjes, die zijn nodig zijn voor het opbergen van kleine objecten zoals pedalen en een stevige, grote kartonnen doos. Vergeet ook niet de materialen voor bescherming van de onderdelen en de demping tegen stoten en vallen. Schuimfolie of noppenfolie zijn hier prima voor geschikt. Tot slot nog wat touw of tie ribs voor het vastzetten van de wielen en u bent helemaal klaar voor om de fiets te verzenden naar het buitenland.

 

Stappenplan om een fiets te verzenden

Een fiets verzenden naar een bestemming buiten Nederland is het zaak deze correct te verpakken. Hiervoor hebben we onderstaand stappenplan voor u opgesteld:

  • Demonteer de fiets. Haal eerst de wielen en het stuur uit elkaar en verwijder zowel de pedalen als het zadel. Als het zadel niet kan worden verwijderd, draai het dan zo ver mogelijk naar beneden. Als u besluit de onderdelen niet te demonteren, gebruik dan touw om de wielen aan het frame te binden, zodat ze tijdens het transport niet bewegen.
  • Verpak alles. Begin met het verpakken van elk afzonderlijk item in noppenfolie en maak het vast met tape om het te beschermen, kleinere onderdelen zoals schroeven verpakt in in stevige plastic zakjes. Grotere onderdelen moeten dan worden verpakt in afzonderlijke kleine kartonnen dozen.
  • Verzegel de doos. Plak de doos dicht, gebruik voldoende plakband en sluit alle kanten af. Breng minimaal drie stroken tape gelijkmatig aan en bedek alle flappen en naden aan de boven- en onderkant. Gebruik omsnoeringsband voor zwaardere dozen.
  • Markeer de doos. Plak stickers met waarschuwingen zoals “Breekbaar” of “Zorgvuldig behandelen” op de doos. Houd er echter rekening mee dat een koerier niet verplicht is om rekening te houden met deze aanwijzingen.

We raden aan om de aankoopfactuur van de fiets altijd te bewaren. Dit document dient als bewijs van de waarde van de fiets en is daarom vereist als de zending onverhoopt beschadigd raakt en u dit bij de verzekering wil claimen. Nog een gouden tip: vergeet niet het materiaal waarmee u de fiets uit elkaar hebt gehaald, ook mee te verpakken in uw bagage te stoppen voordat u de fiets internationaal gaat verzenden. Dat voorkomt veel gedoe bij aankomst!

 

 

Fiets verzenden: wat zijn de kosten?

De fiets verzenden tegen lage kosten? Check dan onze services. De kosten worden bepaald door de afmetingen, verzekering, gewicht en bestemming van het pakket. We raden u aan om een schatting te maken van de kosten met behulp van onze rekentool in het formulier hierboven. Dan weet u meteen waar je ongeveer op moet rekenen. Wist u overigens dat een fiets huren voor twee of drie weken ter plaatse vaak veel duurder is dan een fiets verzenden qua kosten? Dat is dus zeker een overweging waard.

 

Elektrische fiets versturen

De elektrische fiets is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De e-bike neemt nog steeds toe in populariteit, en daarmee groeit de vraag of u een elektrische fiets ook kunt versturen. Om een elektrische fiets internationaal te verzenden, moet u er rekening mee houden dat dit om een iets andere aanpak vraagt. Geef op voorhand per e-mail aan dat u een elektrische fiets wil verzenden, omdat er speciale aanvragen voor moeten worden gestuurd. Tevens kunnen we u zo vooraf informeren over de kosten, want er gelden namelijk andere tarieven. Wij kunnen u bovendien inpaktips geven, omdat e-bikes kwetsbaarder zijn dan gewone fietsen vanwege de motor. Houd er tot slot rekening mee dat sommige bestemming, bijvoorbeeld de Griekse eilanden, batterijen en accu’s voor luchttransport verbieden. Aarzel niet om na te vragen of er beperkingen zijn voor uw bestemming als u een eigen elektrische tweewieler mee wil nemen naar het buitenland. Ook voor het versturen van een regulier pakket staan wij voor u klaar. Neem contact op, wij helpen u graag op weg!


Velden met een * zijn verplicht

Hoeveel kost een fiets verzenden naar het buitenland?

Wilt u weten wat het kost om een fiets te versturen naar het buitenland? Bereken dit dan eenvoudig met de tarievencalculator. Met deze handige tool berekent u binnen een paar tellen de kosten van een pakket versturen, dus ook van een fiets. Het enige wat u hoeft te doen is de afmetingen van de verpakking op te meten en in te vullen, samen met het gewicht en de eindbestemming. Het systeem geeft per vervoersmogelijk de tarieven: koerier, luchtvracht of wegtransport. Daarnaast ziet u direct de mogelijkheden van de vervoersopties, bijvoorbeeld hoeveel werkdagen het duurt om uw fiets op de eindbestemming af te leveren.

Hoe wordt de verzending geregeld?

Het verzenden van een fiets verschilt niet zoveel van het verzenden van een regulier pakketje. Het demonteren van uw fiets en het goed en veilig beschermd inpakken, zal nog de meeste tijd in beslag nemen. Als uw fiets is ingepakt, levert u deze af bij ons kantoor op Schiphol. De benodigde douaneformulieren worden eventueel nog door ons gecheckt, daarna is uw fiets klaar voor transport. Een verzending van uw tweewieler is dus zo geregeld!

Kan ik mijn pakket volgen?

Jazeker! We werken met een netwerk van preferentiële vervoerders, geselecteerd op betrouwbaarheid, prijs, frequentie en capaciteit. In bijna alle gevallen ontvangt u een track & tracenummer van de vervoerder in kwestie. Zodra de verzending van uw fiets in het verzendproces zit, ontvang u het nummer per e-mail. Vanaf dat moment kunt u uw pakket online volgen.

Kan ik korting krijgen bij het versturen van meerdere fietsen?

Luchtvracht, wegtransport en koeriersdiensten worden afgerekend per kilo. Vandaar dat het niet mogelijk is om korting te krijgen bij het versturen van meerdere fietsen. Wel kunt u proberen om de fietsen zo efficiënt mogelijk samen in te pakken. Indien goederen ten opzicht van hun gewicht te veel ruimte in beslag nemen, wordt hier het volumegewicht voor gehanteerd. Dit is vaak het geval bij items als fietsen, koelkasten en meubels. U kunt dit zelf controleren door onze rekentool te gebruiken, heeft u meerdere pakketten met verschillende afmetingen, dan telt de calculator alles bij elkaar op. Bij ontvangst zal WBS de de goederen zowel wegen als opmeten.

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!