Verpakking

Verpakkingstips

WBS is een expediteur (geen verhuisfirma), uitsluitend verpakte goederen kunnen worden geaccepteerd. WBS kan niet voor u inpakken.
U bent zelf verantwoordelijkheid voor een goede verpakking!

In geval van schade zal de vervoerder of de verzekeringsmaatschappij beoordelen of de goederen door een deugdelijke verpakking werden beschermd. Breuk wordt niet vergoed, tenzij de verpakking aantoonbaar beschadigd is. Het is dus van cruciaal belang uw eigen spullen goed te beschermen voor de reis.
Lees verder over de algemene verpakkingseisen en aanbevelingen; WBS beschikt over verpakkingsmateriaal.

1. Algemene verpakkingseisen

  • De verpakking moet de inhoud gedurende de reis beschermen. Goede dozen of stevige koffers geven voldoende bescherming. Houd de dozen of koffers hanteerbaar, dus niet zwaarder maken dan elk ongeveer 30 kg. 
  • Elke verpakking moet gemerkt zijn met naam en adres van de ontvanger. Als er geen naam op staat, is er ook geen eigenaar. 
  • De verpakking moet (relatief) stapelbaar zijn. Dus geen slappe en half gevulde dozen en geen uitstekende delen; haal de hengsels van tassen af of bind ze samen.
  • Een goede paklijst is noodzakelijk. De douane in het land van bestemming wil weten wat het land binnenkomt. Zie hier een voorbeeld van een paklijst.
  • Tip: koffers en tassen kun je voor je vertrek op Schiphol laten sealen bij Seal and Go, www.sealandgo.nl.

2. Aanschaf dozen
In onze loods Vrachtcentrum Particulieren hebben wij een beperkte voorraad dozen.
Het is te duur deze via WBS te laten thuisbezorgen, wij rekenen ook nog transportkosten; goedkoper is het om dozen bij je in de buurt aan te schaffen.
Vrijwel alle typen verhuisdozen zijn geschikt. Adressen kun je vinden bij Victor Verhuis en www.verhuisdozen.info; via deze websites kun je ook een bestelling plaatsen. Of kijk op http://verpakking.pagina.nl/ voor meer adressen. Waarschijnlijk zit er wel een verhuisbedrijf bij je in de buurt, deze beschikken ook over dozen en materiaal.

3. Wegtransport
Het transport verloopt via distributiecentra. Het vervoer is vanaf- en tot aan de achterzijde van de vrachtauto.
De individuele items moeten daarom hanteerbaar zijn, niet zwaarder dan 30 kg elk. Door het gebruik van pallets mogen de individuele verpakkingen niet groter zijn dan 120 x 80 cm en is het totale maximum gewicht per verzending beperkt tot 500 kg.

4. Zeevracht: kleine verzendingen
Dozen en koffers worden door WBS (gratis!) op pallets met krimpfolie omwikkeld. Daarom zijn de te accepteren individuele afmetingen maximaal 120 x 80 cm. Door het sealen zal het volume iets toenemen!

5. Zeevracht: aanschaf palletbox, kist
WBS heeft een standaard palletbox en een 3-tal standaard kisten in voorraad. Deze kunnen op verzoek thuis worden afgeleverd. Het is ook mogelijk een kist op maat te laten maken, bijvoorbeeld voor meubels. Lees verder >>

6. Zeevracht: zelf kisten maken
Indien je van plan bent zelf een kist te gaan maken, let dan wel op de internationale eisen zoals neergelegd in ISPM 15 voor verpakkingshout.
Kisten moeten belaadbaar en geschikt zijn voor behandeling met pompwagen en vorkheftruck.

7. Zeevracht: huren van een container
Vanaf ongeveer 15 m3 huisraad is het veelal aantrekkelijk om een hele container te huren. Gangbaar is een 20ft container met een ruimte van ca. 33 m3. Door stuwverlies kun je ongeveer 20 m3 daadwerkelijk benutten. Het voordeel van het container vervoer is het ‘huis-huis’ concept; dit is inclusief douane aangiften bij vertrek en op bestemming. Aan het huren van een container zijn enkele voorwaarden verbonden. Lees verder >>

Tenslotte:
Is er sprake van een volledige inboedel, waarbij je wilt dat de goederen thuis worden ingepakt en op bestemming worden uitgepakt, dan kun je beter een erkende verhuizer in de arm nemen. Dit is vaak het geval bij grote, zware of delicate items zoals meubelen, piano’s, schilderijen, beeldhouwwerken, wasmachines, en dergelijke.

Tip: Verdere informatie over verhuizen vind je ook bij verhuisadvies.nl.

 

Adres van een vertrouwde verhuisfirma

Jos Steeman
Jos Steeman Alkmaar®
Kruisweg 365
1437 CG Rozenburg
Nederland

Telefoon: 020 316 20 67
E-mail: info@steeman.nl
website: www.jossteeman.nl

 

 

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!

Our new zero-pollution warehouse/office


  • More than 5000 SQM storage possibilities
  • Temperature-controlled GDP/fresh
  • General cargo incl. OHG.

New address per 1st of August 2022
Contouravenue 81, 2133LD, Hoofddorp

This will close in 0 seconds