Groupage

Groupage bij zeevracht

Worldwide Baggage Services is gespecialiseerd in luchtvracht, koeriersdiensten, wegtransport en zeevracht. Wereldwijd ondersteunen wij dagelijks vele klanten met het vervoer van hun goederen van A naar B. Dit doen wij voor zowel particulieren als zakelijke partijen, waarbij we bekend staan om onze flexibiliteit. Zo bent u bij ons niet gebonden aan maximum gewicht en er gelden ook geen restricties voor afmetingen. Bovendien heeft u de keuze om de goederen zelf af te leveren bij de douane of om dit af te laten handelen door een lokale agent. De containers die wij verhuren zijn geschikt voor een aantal pakketten of een complete verhuizing. Daarbij wordt altijd gekeken naar de meest optimale indeling van de containers, want als er minder dan een volle container wordt vervoerd, laden we meerdere transporten samen, dit wordt groupage genoemd.

 

 

Overzicht zending

Pakketgegevens
Aantal
Lengte, breedte, hoogte
Gewicht (Kg)

*Formaat en gewicht per pakket invoeren aub.

Voeg pakket toe
Zending gegevens
Bestemming
Geschatte waarden
Luchthaven
Haven
Afstand tot luchthaven
Afstand tot haven
Bezorg gebied
Verzekering
Pakket ophalen
Verzekerings kosten:
Ophaal kosten:
Afhandelingskosten WBS:
Luchtvrachtkosten
Zeevrachtkosten
Koerierkosten
Wegtransportkosten
Volume:
BTW:€0,-
Totaal:
Korting! normaal
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten wegens het hoge volume. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.

Niet uw gewenste verzendmethode of bestemming?
Neem contact op +31 (0)20-4466233

Uw gegevens

Ga naar stap 2
Veelgestelde vragen?

Gegevens ontvanger

Ga naar stap 3
Veelgestelde vragen?

Data & pakket inhoud

Gewenste datum aflever/afhalen
Gewenste datum aankomst
Pakket inhoud en/of opmerking
Veelgestelde vragen?
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Stap 3
 title= title= title= title= title= title= title= title=

 

Wat is groupage transport?

Bij zeevracht hebben we te maken met het transport van containers over zee. Hierbij is het natuurlijk noodzaak om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Daarom de volgende twee mogelijkheden: FCL, Full Container Load, en LCL, Less Container Load. Bij LCL spreken we ook wel over groupage. Wat is groupage transport? Een standaard zeecontainer meet 33 kubieke meter of iets minder dan 1200 kubieke voet. Groupage vervoer is een service die wordt aangeboden door expeditiebedrijven, waarbij verladers slechts een deel van een container boeken. Dit is handig wanneer een zending een container niet volledig kan vullen, maar men toch graag wil profiteren van de voordelen van containervervoer.

 

Groupage transport in een standaard zeecontainer

LCL, Less Container Load, verwijst dus naar de expediteurs die een product verzenden, waarbij vracht van meerdere klanten wordt samengebracht in één standaard zeecontainer. Het grote voordeel van groupage transport is dan ook kostenbesparing. Vooral voor individuele verladers biedt het gebruik van een halve of kwart containerbelading de mogelijkheid om de transportkosten te verlagen, wat natuurlijk interessant is in vergelijking met het boeken van een volle container of het gebruik van luchtvracht.

 

Groupage vervoer inschatten

Voor een verhuizing naar het buitenland kan het raadzaam zijn een container te huren als u meer dan 15m3 te versturen heeft. Ook dan rijst de vraag of u met uw inboedel een hele container nodig heeft, of dat een deel huren van een zeecontainer voldoende is en u zodoende gebruik kunt maken van groupage vervoer. Vindt u het lastig om dit zelf in te schatten? Ons gespecialiseerde team staat klaar om u hier advies over te geven. Neem contact op, wij denken graag met u mee.


Velden met een * zijn verplicht

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!