Inklaring en Uitklaring

Inklaren en uitklaren

Uitklaren en inklaren van goederen omvat het voorbereiden en indienen van documenten die nodig zijn om de uitvoer of invoer in het land te vergemakkelijken. Deze documentatie vertegenwoordigt de klant tijdens douaneonderzoek, beoordeling, betaling van rechten en het in ontvangst nemen van de vracht van de douane na het inklaren en uitklaren. De volgende documenten spelen hierbij een rol:

  • Exportdocumentatie, ofwel uitklaren: inkooporder van de koper, verkoopfactuur, paklijst, verzendfactuur, Bill of Lading of luchtvrachtbrief, certificaat van oorsprong en alle andere specifieke documentatie zoals gespecificeerd door de koper of volgens de voorschriften van het importerende land.
  • Importdocumentatie, ofwel inklaren: inkooporder van koper, verkoopfactuur van leverancier,  Bill of Lading of luchtvrachtbrief, paklijst, certificaat van oorsprong en alle andere specifieke documentatie vereist door de koper of de landelijke regelgeving van de importeur.

Overzicht zending

Pakketgegevens
Aantal
Lengte, breedte, hoogte
Gewicht (Kg)

*Formaat en gewicht per pakket invoeren aub.

Voeg pakket toe
Zending gegevens
Bestemming
Geschatte waarden
Luchthaven
Haven
Afstand tot luchthaven
Afstand tot haven
Bezorg gebied
Verzekering
Pakket ophalen
Verzekerings kosten:
Ophaal kosten:
Afhandelingskosten WBS:
Luchtvrachtkosten
Zeevrachtkosten
Koerierkosten
Wegtransportkosten
Volume:
BTW:€0,-
Totaal:
Korting! normaal
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten wegens het hoge volume. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.

Niet uw gewenste verzendmethode of bestemming?
Neem contact op +31 (0)20-4466233

Uw gegevens

Ga naar stap 2
Veelgestelde vragen?

Gegevens ontvanger

Ga naar stap 3
Veelgestelde vragen?

Data & pakket inhoud

Gewenste datum aflever/afhalen
Gewenste datum aankomst
Pakket inhoud en/of opmerking
Veelgestelde vragen?
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Stap 3
 title= title= title= title= title= title= title= title=

Wat is inklaren?

De regels, voorschriften en wetten voor inklaren verschillen zo’n beetje van land tot land, en soms zelfs van haven tot haven binnen een land. Dit maakt de assistentie van een zeevracht expediteur die gespecialiseerd is in douane-inklaring, zoals WBS, erg belangrijk voor iedereen die goederen wil in- of exporteren. Misschien vraagt u zich af hoelang het duurt, douane inklaring. Er is hierop geen eenduidig antwoord te geven, het verschilt van haven, land en moment. Per land is de douane anders georganiseerd, ook in de EU. Binnen de Europese Unie wordt het EUR.1 certificaat gebruikt. Dit is een document waarmee u in het land van bestemming een verlaging of vrijstelling op invoerrechten kunt krijgen. Het EUR.1 certificaat geldt alleen als u kunt aantonen dat de producten in EU zijn geproduceerd.

 

Wat zijn inklaringskosten?

Mocht er zich een probleem voordoen bij het inklaren van goederen, waardoor u bijvoorbeeld niet voldoet aan de juiste douane formaliteiten, dan kunnen de inklaring kosten met honderden tot duizenden euro’s oplopen. Bovendien kunnen de uiteindelijke douane inklaring kosten nog verder oplopen, als door de vertraging die u heeft opgelopen bij het vrijgeven van uw zeecontainers uw zending zo vertraagd is, dat u ook niet meer voldoet aan de gemaakt afspraken over tijdig leveren bij uw klanten.

 

Het douane inklaring proces

In de praktijk kan er nog wel eens iets mis gaan bij de afhandeling van het inklaren van goederen. U bent vast zelf wel eens een keer bagage kwijtgeraakt bij een overstap tijdens een vliegreis, waarbij koffers per ongeluk tijdens de luchtvracht achterblijven bij het tussenliggende vliegveld. Zo kan dit ook gebeuren bij zeevracht. Bovendien kunt u door taal- en cultuurverschillen bij douane inklaring soms te maken krijgen met kastje-naar-de-muur-praktijken. Vandaar dat het belangrijk is om het douane inklaring proces vooraf goed te regelen. Want vanaf het moment dat het transport eenmaal de reling van een schip over is, is elk risico voor degene die de feitelijke eigenaar of eventuele koper is. Vragen? Neem dan contact op.

 

Zeevracht expediteur Worldwide Baggage Services heeft jarenlange expertise met het ondersteunen bij en afhandelen van inklaring bij de douane. U kiest toch ook voor een bedrijf met ervaring om het douane inklaring proces goed af te handelen en die weet wat te doen als er problemen zijn? Bij WBS staan we voor u klaar!


Velden met een * zijn verplicht

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!