BTW

Teruggaaf BTW

A.   BTW tarief van 21% op verzendingen binnen de Europese Unie.

Op verzendingen binnen de Europese Unie wordt 21% BTW in rekening gebracht. De BTW wordt apart vermeld bij de berekening van de tarieven.
Op verzendingen buiten de E.U. wordt geen BTW geheven, hier geldt het nul-tarief.

B.   BTW nul-tarief bij de uitvoer van goederen buiten de Europese Unie.
BTW teruggave voor aankopen van particulieren is alleen toegestaan onder de volgende voorwaarden:

  • De minimale totale aankoopprijs per winkel per dag moet ten minste € 50.- zijn;
  • De reiziger moet woonachtig zijn buiten de Europese Unie (EU);
  • De artikelen moeten binnen drie maanden na de maand van aankoop uit de EU worden uitgevoerd

Als particuliere reiziger.
Vraag altijd om een Global Blue Tax Free Form in de winkel. Voor een snel en gemakkelijk proces vraag dan gratis een Global Blue Card aan voor aankomst. U kunt de Global Blue Card op internet aanvragen maar u kunt ook terecht bij warenhuis de Bijenkorf bij de Global Blue Refund Desk op de 4e verdieping in Amsterdam. Wanneer u de Global Blue Card presenteert in de winkel zullen al uw benodigde persoonlijke gegevens worden afgedrukt op het Tax Free formulier.

Voordat u incheckt, moet u uw volledig ingevulde Tax Free formulieren, facturen, gekochte goederen, paspoort en vliegticket bij de douane  tonen voor een export stempel. De douane bevindt zich in vertrekhal 3 op Amsterdam Schiphol Airport. U kunt daarna bij het Global Blue kantoor het bedrag, wat op uw Tax Free Form is vermeld (het BTW bedrag minus een commissie), direct zowel contant als op uw creditcard terugkrijgen,. Het Global Blue personeel zal u helpen met al uw vragen. Voor meer informatie www.globalblue.com, info.nl@globalblue.com of tel: +(31) 23 5241909

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!