Wegtransport

Alles wat je moet weten over onze wegtransport services

Wegtransport

 • Geschikt voor bagage, pakketten, kleine verhuizingen
 • Goederen worden door WBS op pallets met plastic omwikkeld, tot aan ca 6 M3, huis afgeleverd
 • De voortgang van het transport kan via internet worden gevolgd, contact gegevens op bestemming worden gegeven

U kunt de goederen afleveren op Schiphol of bij ons op kantoor, vooraf boeken is niet nodig maar wel wenselijk.
Voor een afhaalopdracht vul je het boekingsformulier in. De afhaalkosten kun je berekenen door bij de calculatie je postcode in te voeren.
Zie de wegtransport uitleg voor alles wat je moet weten.

Wegtransport, alles wat je moet weten

 1. Wat is wegtransport?
  Wegtransport is het internationale vervoer van goederen over de weg, middels overlading via distributiecentra; goederen worden zonder extra kosten op bestemming afgeleverd. Voor het vervoer wordt een zogenaamde CMR vrachtbrief opgemaakt. Een dag na vertrek is een voor de meeste landen een Tracking nummer beschikbaar; via internet is de status te volgen. WBS boekt je zending op het Europese netwerk met NetExpress.
 2. Tarieven
  De tarieven worden per gewichtsklasse berekend volgens een oplopende tabel. De wegvervoerder hanteert een volume ratio. Dit wil zeggen dat voor lichte en grote items, afrekening over het volumegewicht kan plaatsvinden. Voor de berekening van het volumegewicht kun je de volumecalculator gebruiken.
 3. WBS heeft nodig:
  1. Naam, adres- en contactgegevens zowel in Nederland als op bestemming. Dit moeten uiteraard fysieke adressen zijn. Deze gegevens vul je in op het boekingsformulier.
  2. Een summiere inhoud- of paklijst.
  3. Kopie ID of paspoort. Indien je zelf naar onze loods komt, maakt WBS een kopie.
 4.  Brengen naar onze loods 
  Je kunt je goederen naar onze loods Vrachtcentrum Particulieren brengen. Let op de openingstijden! Je vult een boekingsformulier in en er wordt een kopie van je ID/paspoort gemaakt. De goederen worden gewogen en gemeten, WBS maakt terstond een boeking en een factuur. De afhandeling neemt 15 tot 30 minuten in beslag.
 5. Afhalen: vul het boekingsformulier in
  WBS kan ook thuis afhalen. De afhaalkosten kun je berekenen door bij de tarieven je postcode in te voeren. Vul het boekingsformulier op de website in en geef een gewenste afhaal- en aankomstdatum op. Graag hebben wij voor een goede planning ook een indicatie van het totale gewicht.

  1. Minstens 2 werkdagen van tevoren opgeven.
  2. De boeking wordt binnen 1 werkdag bevestigd.
  3. Afhalen kan uitsluitend op weekdagen, zorg er voor dat iemand de gehele dag beschikbaar is.
  4. De chauffeur belt zodra hij in de buurt is.
  5. De goederen dienen voor direct laden klaar te staan; de chauffeur verwacht hulp bij het laden.
  6. Binnen 1 werkdag ontvang je per e-mail de boekingsgegevens, de factuur en betalingsinstructies.
 6.  Op bestemming
  WBS vraagt de vervoerder, alvorens af te leveren eerst contact op te nemen met de geadresseerde. Dit gebeurt niet altijd. WBS geeft daarom ook het trackingnummer en het contact telefoonnummer van de vervoerder.
  Belangrijk: voordat je voor ontvangst tekent, controleer je of de goederen in tact zijn! Ingeval van schade dient voordat voor ontvangst wordt getekend, een schriftelijke melding te worden gemaakt. Er kan achteraf geen klacht of claim worden ingediend indien zonder schriftelijke opmerkingen de goederen in ontvangst werden genomen.
 7. Planning
  Op onze website staat een indicatie van de actuele transittijd vanaf de aanvang van het internationale transport. Hou dus rekening met een voorbereidingstijd. Vertrekken zijn op alle werkdagen. Voor een vertrek op dezelfde dag (maandag/vrijdag), hebben wij de goederen (en betaling!) nodig voor 12:00 uur. Goederen aangeleverd vrijdags na 12:00 uur vertrekken op maandag.
  Let op: WBS kan goederen voor vertrek tot maximaal 4 weken zonder kosten opslaan. Hou rekening met het bovenstaande bij het maken van een planning.
 8. Verpakking
  Je bent zelf verantwoordelijk voor een goede verpakking! Een goede verpakking is een vereiste en zal een veilige aankomst garanderen! Lees de verpakkingseisen.
  Omdat het vervoer via distributiecentra verloopt, zal WBS de dozen zonder extra kosten met plastic folie insealen op een pallet. Afhankelijk of goed gestapeld kan worden, zal het volume iets toenemen.
  Let op: WBS kan uitsluitend verpakte items accepteren, met basisafmetingen niet groter dan 120 x 80 cm.
  Let op: meubels zijn volgens de CMR-voorwaarden expliciet van aansprakelijkheid uitgesloten en kunnen dus niet worden geaccepteerd.
 9. Betaling
  Alvorens WBS de goederen bij de vervoerder aanlevert, dient betaling te zijn zeker gesteld. Op kantoor kun je contant betalen, met pin en met creditcard. Betalen per bank is ook mogelijk, betaling via internet bankieren is de snelste methode. Via een beveiligde verbinding is betaling met creditcard via onze website ook mogelijk. In verband met de kosten accepteert WBS creditcard betalingen tot € 2000,00.
 10. Verzekering
  Je verzending is niet automatisch verzekerd. Wel zijn de vervoersvoorwaarden van toepassing, de aansprakelijkheid van de vervoerder is maximaal € 11,00 per kilo. Lees verder of een verzekering gewenst is. Ingeval een transportverzekering wordt afgesloten, is een goede paklijst noodzakelijk.
 11. Verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid van WBS
  WBS handelt slechts als tussenpersoon tussen de opdrachtgever en de feitelijke vervoerder. Op het moment dat de goederen in goede orde door WBS aan de vervoerder worden overhandigd, is de vervoerder verder aansprakelijk. Ingeval van een klacht zal WBS uiteraard bemiddelen.

 

Op alle werkzaamheden uitgevoerd door WBS, zijn van toepassing de Nederlandse Expeditievoorwaarden, laatste versie.

Wegtransport » Tarieven

Bereken de wegtransport tarieven.

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!