IMDG

Wat is IMDG?

IMDG staat voor International Maritime Dangerous Goods. Het transport van verontreinigende stoffen over zee wordt gereguleerd door de IMDG-code om persoonlijk letsel of schade aan schepen en hun lading te voorkomen en om schade aan het mariene milieu te voorkomen. Het uiteindelijke doel van IMDG is om het veilige vervoer van gevaarlijke goederen te verbeteren en tegelijkertijd het vrije en onbeperkte verkeer van dergelijke goederen te vergemakkelijken.

 

 

Overzicht zending

Pakketgegevens
Aantal
Lengte, breedte, hoogte
Gewicht (Kg)

*Formaat en gewicht per pakket invoeren aub.

Voeg pakket toe
Zending gegevens
Bestemming
Geschatte waarden
Luchthaven
Haven
Afstand tot luchthaven
Afstand tot haven
Bezorg gebied
Verzekering
Pakket ophalen
Verzekerings kosten:
Ophaal kosten:
Afhandelingskosten WBS:
Luchtvrachtkosten
Zeevrachtkosten
Koerierkosten
Wegtransportkosten
Volume:
BTW:€0,-
Totaal:
Korting! normaal
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten wegens het hoge volume. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.

Niet uw gewenste verzendmethode of bestemming?
Neem contact op +31 (0)20-4466233

Uw gegevens

Ga naar stap 2
Veelgestelde vragen?

Gegevens ontvanger

Ga naar stap 3
Veelgestelde vragen?

Data & pakket inhoud

Gewenste datum aflever/afhalen
Gewenste datum aankomst
Pakket inhoud en/of opmerking
Veelgestelde vragen?
  • Stap 1
  • Stap 2
  • Stap 3
 title= title= title= title= title= title= title= title=

IMO – International Maritime Organization

De IMDG-code is opgesteld door de IMO – Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen Internationale Maritieme Organisatie – een scheepvaartorganisatie van de Verenigde Naties. Deze organisatie promoot de internationale samenwerking tussen overheden en de scheepvaartindustrie, met als doel de maritieme veiligheid te verbeteren en mariene vervuiling te voorkomen en controleren. Vooraf aan het transport vult u het vervoersdocument van de International Maritime Organization zo volledig mogelijk in. In de praktijk wordt vaak gebruikgemaakt van het Multimodal Dangerous Goods Form, ofwel MDGF, het multimodale vervoersdocument voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Dit document is te vinden in de IMDG-code en wordt gebruikt voor zeevracht.

 

De IMDG code voor gevaarlijke ladingen

Wat is er in de IMDG-code vastgelegd? De code bevat details van alle gevaarlijke ladingen die voor vervoer over zee worden aangeboden. Vaste, vloeibare als gasvormige stoffen zijn in deze code vastgelegd, net als explosieve, ontvlambare, oxiderende en radioactieve stoffen. In de Wet Vervoer van Gevaarlijke Stoffen wordt ook advies gegeven hoe de zending in te sluiten en te verpakken, er is een lijst van instructies voor het verpakken en het nemen van speciale voorzorgen, net als allerlei andere informatie over producten. Iedere twee jaar wordt de IMDG herzien om nieuwe ontwikkelingen hierin op te nemen.

 

Wat betekent IMDG voor uw transport?

Als exporteur of importeur kunt u te maken krijgen met het vervoeren van gevaarlijke stoffen bij luchtvracht of over zee. Bij het onjuist invullen van de benodigde vervoersdocumenten, loopt u het risico dat een zending geweigerd wordt, terwijl deze al in de zeehaven staat. Als u gevaarlijke ladingen wilt vervoeren per zeevracht, dient u dus rekening te houden met de regels van transport zoals vastgelegd in de code voor International Maritime Dangerous Goods. Denk hierbij aan het correct verpakken van de goederen. Een van de eisen die bijvoorbeeld wordt gesteld, is dat gevaaretiketten voor producten die over zee vervoerd worden zeewaterbestendig moeten zijn. Ook moeten de etiketten na minstens drie maanden blootstelling aan zeewater nog altijd duidelijk herkenbaar zijn. In principe bent u zelf verantwoordelijk voor het aandragen van de juiste documentatie, vergunningen en dergelijke, maar als u vragen heeft over het in orde maken van alle benodigde formulieren, helpt onze klantenservice u graag.


Velden met een * zijn verplicht

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!