Vervoer per Koerier

Alles wat je moet weten over onze koerier services

Koerier

 • Geschikt voor een enkele koffer, een paar pakketten, thuis afgeleverd op bestemming, exclusief eventuele douaneheffingen
 • Gebaseerd op de diensten van gerenommeerde koeriersbedrijven, de voortgang van het transport kan via internet worden gevolgd
 • De maximale afmetingen voor koerierszendingen zijn 120x80x80 cms (LxBxH)

U kunt de goederen afleveren op Schiphol of bij ons op kantoor, vooraf boeken is niet nodig.
Voor een afhaalopdracht vul je het boekingsformulier in. De afhaalkosten kunt u berekenen door bij de calculatie je postcode in te voeren.
Zie de deze uitleg voor alles wat je moet weten over koerier zendingen.

Vervoer per Koerier, alles wat je moet weten

 1. Wat is vervoer per Koerier?
  Vervoer per koerier is bijzonder geschikt voor enveloppen, een enkele of een paar koffers/dozen tot 50 kilo. Vervoer per koerier is gebaseerd op thuisbezorging. WBS maakt gebruikt van de koeriersdiensten van gerenommeerde koeriersbedrijven. U zult per e-mail een bevestiging ontvangen met daarin de track & trace code van de desbetreffende koerier.
 2. Tarieven
  De tarieven zijn per (halve) kilo of per volume gewicht, volgens een oplopende tabel.

  • Controleer of een eventuele remote area surcharge ad euro 17.50 van toepassing is.
  • Controleer per land wat de maximale afmetingen en de invoer bepalingen zijn.
  • Voor de berekening van het volume kun je de volumecalculator gebruiken.
 3.  Brengen
  Je kunt je goederen naar onze locatie op Schiphol-Zuid brengen. Let op de openingstijden. WBS weegt en meet de goederen en je vult een boekingsformulier in. De afhandeling neemt ca 20 minuten in beslag.
 4. Afhalen: vul het boekingsformulier in
  De afhaalkosten kun je berekenen door bij de tarieven je postcode in te voeren. Vul het boekingsformulier op de website in en geef een gewenste afhaal- en aankomstdatum op. Graag hebben wij voor een goede planning ook een indicatie van het totale gewicht.
  Indien de goederen thuis worden afgehaald:

  • Minstens 1 volle werkdag van tevoren opgeven.
  • De boeking wordt bevestigd binnen 1 werkdag.
  • Afhalen kan uitsluitend op weekdagen, zorg er voor dat iemand de gehele dag beschikbaar is.
  • De chauffeur belt zodra hij in de buurt is.
  • De goederen dienen voor direct laden klaar te staan; de chauffeur verwacht hulp bij het laden.
  • Binnen 1 werkdag ontvang je per e-mail de boekingsgegevens, de factuur en betalingsinstructies.
 5.  WBS heeft nodig:
  Vul het formulier in met onder meer de volgende gegevens:

  • Naam, adres of contactgegevens zowel in Nederland als op bestemming, inclusief contact telefoonnummers. Op bestemming moet dit uiteraard een fysiek adres zijn.
  • Omschrijving van de inhoud ten behoeve van de douane. Ingeval van handels zendingen, is een (Pro Forma) factuur nodig.
  • Nodig is: kopie ID of paspoort, WBS kan een kopie maken.
 6.  Op bestemming
  Zorg er voor dat er iemand thuis is de gehele dag!
  Let op: Voordat voor ontvangst wordt getekend, controleer of de goederen intact zijn. Ingeval van schade dient een schriftelijke melding te worden gemaakt. Er kan achteraf geen klacht of claim worden ingediend indien voor een goede ontvangst werd getekend! Eventuele douane heffingen en of invoerrechten worden aan geadresseerde doorbelast. Landinformatie en douanevoorschriften vind je bij de berekening van de tarieven.
 7. Planning
  De transittijd is 1 tot enkele dagen, afhankelijk van de bestemming. Dit is vanaf de aanvang van het internationale transport. Hou dus ook rekening met een voorbereidingstijd. Vertrekken zijn op alle werkdagen.
  Voor een vertrek op dezelfde dag (maandag/vrijdag), hebben wij de goederen (en betaling!) nodig voor 11:00 uur. Voor een vertrek op dezelfde dag (maandag/vrijdag), hebben wij de goederen (en betaling!) nodig voor 11:00 uur. Goederen aangeleverd vrijdags na 11:00 uur en in het weekeinde, vertrekken op maandag.
 8. Verpakking
  Je bent zelf verantwoordelijk voor een goede verpakking! Lees de verpakkingseisen.
  De verpakking moet de reis kunnen doorstaan. Gevaarlijke stoffen en waarde zendingen (geld, waardepapieren, sieraden, credit cards, etc.) zijn verboden of aan strikte voorwaarden onderhevig.
 9. Betaling
  Alvorens de goederen worden verzonden, dient betaling te zijn zeker gesteld. Op Schiphol kun je contact betalen, met pin en met creditcard. In verband met de kosten accepteert WBS creditcard betalingen tot € 2000,00.
 10. Verzekering
  Je verzending is niet automatisch verzekerd. Lees verder of een verzekering gewenst is. In ieder geval zijn de vervoersvoorwaarden van toepassing, waarbij de vervoerder beperkt aansprakelijk is ingeval van schade of verlies, zie aansprakelijkheid.
 11. Verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid van WBS
  WBS handelt slechts als tussenpersoon tussen de opdrachtgever en de feitelijke vervoerder. Op het moment dat de goederen in goede orde door WBS aan de vervoerder worden overhandigd, is de vervoerder verder aansprakelijk. Ingeval van een klacht zal WBS uiteraard bemiddelen. Lees verder.

 

Op alle werkzaamheden uitgevoerd door WBS, zijn van toepassing de Nederlandse Expeditievoorwaarden, laatste versie.

Koerier » Tarieven

Bereken de koerier service tarieven.

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!