Pakket versturen

Veilig pakket versturen naar buitenland

Zakelijke relatie of kantoor in het buitenland? Dan bent u bij Worldwide Baggage Services aan het goede adres. Maar ook particulier pakketten verzenden naar familie in het buitenland doet u eenvoudig en snel via WBS. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat uw pakket in goede staat, zonder beschadigingen, aankomt op de eindbestemming én dat het transport geen weken duurt. Dat begrijpen wij als geen ander. Wij leveren uw goederen met zorg en staan bekend om de scherpe tarieven; goedkoop pakketten versturen doen we wereldwijd.

 

 

Overzicht zending

Pakketgegevens
Aantal
Lengte, breedte, hoogte
Gewicht (Kg)

*Formaat en gewicht per pakket invoeren aub.

Voeg pakket toe
Zending gegevens
Bestemming
Geschatte waarden
Luchthaven
Haven
Afstand tot luchthaven
Afstand tot haven
Bezorg gebied
Verzekering
Pakket ophalen
Verzekerings kosten:
Ophaal kosten:
Afhandelingskosten WBS:
Luchtvrachtkosten
Zeevrachtkosten
Koerierkosten
Wegtransportkosten
Volume:
BTW:€0,-
Totaal:
Korting! normaal
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.
We kunnen voor deze bestemming helaas niet direct een indicatie geven van de kosten wegens het hoge volume. Wanneer u uw aanvraag verstuurd nemen wij contact met u op over de beste mogelijkheden.

Niet uw gewenste verzendmethode of bestemming?
Neem contact op +31 (0)20-4466233

Uw gegevens

Ga naar stap 2
Veelgestelde vragen?

Gegevens ontvanger

Ga naar stap 3
Veelgestelde vragen?

Data & pakket inhoud

Gewenste datum aflever/afhalen
Gewenste datum aankomst
Pakket inhoud en/of opmerking
Veelgestelde vragen?
 • Stap 1
 • Stap 2
 • Stap 3
 title= title= title= title= title= title= title= title=

Regelgeving om een pakketje te versturen

Als u een pakketje wil versturen bent u wel gebonden aan een aantal regels. Zo is de internationale regelgeving aangepast en wordt er tegenwoordig een onderscheid gemaakt tussen goederen en brieven. Dit houdt in dat u geen voorwerpen meer mag versturen in een envelop met postzegels. Alle goederen worden voortaan per pakket verstuurd, wat maar beter is ook, want een stevige verpakking geeft meer zekerheid dat de inhoud onbeschadigd aankomt op de plaats van bestemming. Bij een pakket versturen heeft u keuze tussen wegtransport, koeriersdiensten of luchtvracht. Een dag na vertrek kunt u via internet de status van uw pakket volgen, de meeste landen werken tegenwoordig met een track & trace nummer.

 

Pakket versturen: wat zijn de kosten?

Als u regelmatig iets op moet sturen naar het buitenland, bijvoorbeeld omdat u voor een internationaal bedrijf werkt of familie over de grens heeft wonen, bent u vast en zeker benieuwd naar de beste manier om uw pakket te versturen én de kosten. Hiervoor kunt u onze handige tarief calculator gebruiken in het formulier hieronder. Vul de gegevens in en u krijgt direct een overzicht van wat het verzenden kost per wegtransport, koerier of luchtvracht. Om u een idee te geven, hebben we een voorbeeld van een doos verzenden naar Madrid voor u uitgerekend met afmetingen van 50x30x20 en een gewicht van 8 kg. De zending wordt per koerier aan de deur bezorgd in 2 tot 4 werkdagen, vanaf het kantoor van Worldwide Baggage Services tot aan de deur voor slechts € 68,50! Daarmee behoren we tot de goedkoopste pakketdienst van Nederland.

 

 

Proces van pakketten versturen

Een zakelijk pakket verzenden of particulier een pakket versturen doet u in een handomdraai bij WBS. Dit is het proces:

 • Breng uw goederen naar onze loods Vrachtcentrum Particulieren of Zakelijk;
 • Vul een boekingsformulier in;
 • Wij maken een kopie van uw ID/paspoort;
 • Het pakket wordt gewogen en gemeten;
 • We maken een boeking en een factuur;
 • Op onze website vindt u een indicatie van de actuele transittijd vanaf de aanvang van het internationale transport.

De complete afhandeling neemt slechts 15 tot 30 minuten in beslag, handig toch? Heeft u een drukke agenda en lukt het niet om naar Amsterdam te komen? Geen punt, dan kunnen we het pakket ook doordeweeks bij u thuis komen afhalen. De afhaalkosten kunt u berekenen door bij de tarieven uw postcode in te voeren. Vul het boekingsformulier minstens twee werkdagen van tevoren op de website in en geef een gewenste afhaal- en aankomstdatum op. Graag hebben wij voor een goede planning ook een indicatie van het totale gewicht.

 

Binnen of buiten de EU

In de lidstaten van de Europese Unie mogen pakketten vrij in- en uitgevoerd worden. Er hoeven geen douaneformaliteiten te worden vervuld. Voor landen buiten de EU moet u wel douaneformaliteiten invullen. Buiten de Unie heeft u een zogenaamd CN22 formulier nodig. Indien de commerciële waarde hoger is dan € 1000,-  per zending, voegt u daarbij een pro-formafactuur in het Engels en in viervoud toe. WBS heeft deze douaneformulieren, waarop u onder andere de inhoud, waarde en het gewicht van het pakket aangeeft. Vul het document altijd volledig, nauwkeurig en naar waarheid in. Dit kan in het Engels of in de taal van het land van bestemming. Onjuist ingevulde formulieren kunnen leiden tot vertraging of mogelijk inbeslagname door de douane. Vul dus nooit iets anders in dan wat er daadwerkelijk in het pakket zit. Het formulier plakt u vervolgens op de pakketten die u wilt versturen. De plaatselijke douane bekijkt vervolgens of de ontvanger invoerrechten moet betalen.

 

 

Wat mag u niet per pakket versturen?

De regels wat u wel en niet per pakket mag versturen, verschillen vaak van land tot land. Denk hierbij aan geld, planten, vuurwapens en goederen die politiek gevoelig kunnen liggen. Veel landen hebben aanvullingen op de algemene lijst met verboden goederen en stoffen, als u hier vragen over heeft, dan informeren wij je graag. De volgende goederen en stoffen zijn in ieder land wettelijk verboden om te versturen per post:

 

 • parfum en aftershave
 • lithium(batterijen), bekijk de uitgebreide lithium verzendvoorwaarden
 • spuitbussen, bijvoorbeeld deodorant, luchtverfrissers, haarspray en slagroom
 • Handgels op basis van alcohol/ethanol
 • Aan bederf onderhevige goederen zoals levensmiddelen

Pakketje versturen en verpakken

Een correcte verzending hangt grotendeels samen met een goede verpakking. Dit geldt voor alle zendingen, bijvoorbeeld een emigratie waarbij de inboedel verpakt wordt in verhuisdozen, maar des te meer natuurlijk voor breekbare artikelen. Voordat u de doos wil verzenden, pakt u eerst de inhoud goed in. Hiervoor raden we bubbeltjesplastic aan, gebruik bij voorkeur meerdere lagen en pak alle voorwerpen apart in. U  kunt eventueel de voorwerpen nog scheiden door er krantenpapier tussen te stoppen. Zorg er in ieder geval voor dat de inhoud nooit de binnenkant van de doos raakt en er geen lege ruimtes in de doos zitten. Zo is de inhoud goed beschermd tegen schokken of stoten. Wilt u echt alle risico’s uitsluiten? Verpak de doos dan in een andere doos en vul de zijkanten op met vulmateriaal, bijvoorbeeld piepschuim vlokken of krantenpapier. Tot slot: kies een doos die past bij de grootte van wat u wilt verzenden. Bij een te kleine doos om een pakketje te versturen kan deze makkelijker gaan scheuren en bij een te grote doos heeft u kans op het verschuiven van de goederen waardoor deze kunnen beschadigen.

 

Goedkoop pakketten versturen door WBS

Dagelijks goedkoop pakketten versturen is ons specialisme. Wij zorgen voor een correcte bezorging van uw zending, met een wereldwijde service. Handige tip: lever de doos die u wilt verzenden af op Schiphol of bij ons op kantoor, vooraf boeken is niet nodig, maar dit raden we wel aan. Mocht u dan nog vragen hebben, dan hebben we de gelegenheid om u goed te woord te staan. Zijn er onduidelijkheden over het verzenden van uw pakket? Neem dan contact op met WBS, de goedkoopste pakketdienst van Nederland! Ons behulpzame team helpt u graag verder!


Velden met een * zijn verplicht

Voordelig uw pakket van A naar Z

Vind de beste manier om uw pakket (inter)nationaal te versturen!